sâmbătă, 7 martie 2009

06.03.2009 PISA, VIAREGIO, FLORENTA



Florența
, este capitala regiunii italiene Toscana și a provinciei Florența. Este cel mai populat oraș din Toscana, cu o populație de 367.569 de locuitori (1.500.000 în zona metropolitană).[2]
Orașul se află pe râul Arno și este cunoscut pentru istoria și importanța sa în Evul Mediu și în Renaștere, în special pentru arta și arhitectura sa. Un centru comercial și economic medieval, fiind unul dintre cele mai bogate orașe ale timpurilor Florența este considerat locul de naștere al Renașterii italiene; de fapt a fost numită Atena din Evul Mediu





























Pisa este un oraș cu aproximativ 90.000 de locuitori din regiunea Toscana, Italia, aflat la gura de vărsare a râului Arno în Mediterană. Orașul este capitala provinciei cu același nume, găzduind cel mai mare aeroport din regiune, Aeroportul Galileo Galilei precum și trei instituții universitare recunoscute în întreaga Italie.
Pisa a fost una dintre cele patru Republici Marine ale Italiei împreună cu Genova, Amalfi și Veneția. Orașul era un important centru comercial în Evul Mediu și controla o flotămediteraneană importantă.
Cel mai cunoscut obiectiv din Pisa este faimosul turn înclinat (Torre Pendente) construit în secolul al XII-lea și având o înălțime de 55 m, care este însă doar una dintre structurile importante din punct de vedere arhitectonic și artistic din Piața Miracolelor situată în nordul părții vechi a orașului. Tot aici se află și o frumoasă catedrală din marmură ridicată între anii1064 – 1118 în stil romanic. Alte obiective turistice importante sunt și Piața Cavalerilor sau Biserica Santa Maria della Spina.
„Plaza del Duomo” din Pisa a fost înscrisă în anul 1987 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.































































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu