duminică, 20 iulie 2014

2014.07.20 De La Bâlea pe Moldoveanu si inapoi intr-o zi




DATE TURA
Traseu-  Lacul Balea- lacul Capra- vf Mircii- lacul Podul Giurgiului- Vf Vistea- Vf Moldoveanu- vf vistea- lacul Podul Giurgiului- vf Mircii- lacul Capra- Lacul Balea
Tip traseu- Drumeţie montană
Dificultate- Traseu foarte greu
Nr. zile- 1 
Campare-La Balea
Punct de plecare- Lacul Balea
Distanţă traseu dus întors- 28km
Diferenţă de nivel- 2560m
Durată traseu-  12h de mers plus o oră de stat pe vârf, 13h total
Atracţii- Vf Moldoveanu
Observaţii- Acest traseu este unul foarte dificil de făcut într-o zi, trebuie să aveţi condiţie fizică foarte bună şi experienţa montană.


Puteţi vizualiza şi descărca tracul gps de aici:

Route 2,722,755 - powered by www.wandermap.net

În continuare, vă invităm să admiraţi imaginile surprinse de noi. Pentru o rezoluţie mai mare daţi click pe prima fotografie, apoi folosiţi săgeţile tastaturii sau scroll-ul mouse-ului pentru a naviga în stânga şi în dreapta.



































































































































© 2014, copyright Mihaela şi Robert Dogaru
Nu aveti dreptul sa folositi textul sau imaginile de pe acest blog fara acordul nostru!
You do not have the right to use the text or images from this blog without our permission! 

4 comentarii:

  1. Salutare, sunt din Chișinău și planificăm și noi urcarea muntelui pentru vara 2015)
    Care e cel mai bun traseu și cât e de ușor să te orientezi în munți, să nu ne abatem de la traseu, etc.? Și unde pot găsi o hartă bună a traseurilor?
    Planificăm și noi să-l parcurgem într-o zi căci facem un tur întreg al României, experiență montană nu avem, dar condiția fizică e una bună, deci cred că nu vom avea bătăi de cap. Mulțumesc anticipat)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Adrian,
      pe traseul spre Moldoveanu nu ai cum sa te ratacesti, este foarte umblat iar poteca este lata si marcajul este ok... Cat despre conditia fizica nu stiu ce sa zic, acest traseu este unul foarte dificil pentru a fi facut intr-o zi, datorita urcarilor si coborarilor numeroase si dificile.... este foarte solicitant, puteti incerca traseul de la Balea spre Negoiu si inapoi intr-o zi, si daca la intoarcerea la balea sunteti instare sa plecati imediat si sa mai ajungeti o data pana pe Negoiu si inapoi atunci probabil reusiti sa faceti si Moldoveanu intr-o zi care e dublu ca km si distanta fata de cel spre Negoiu care este relativ usor. Pe Moldoveanu se poate ajunge foarte usor din Valea rea, dar acest traseu nu este deloc spectaculos, doar ca ajungi pe Moldoveanu si atat... Harta nu stiu sa iti recomand deoarece noi folosim gps si tracuri GPS, la majoritatea traseelor noastre poti gasii si downloada tracul, pe care il poti pune in gps sau pe telefon smartphone.... Daca mai ai intrebari apeleaza cu incredere, scuze raspunsul intarziat dar nu am primit notificare pe email cu commentul tau

      Ștergere
    2. Mulțumesc mult :)
      Dar referitor la înoptare, unde și cum o putem face? A și încă ceva, poate sunt anumiți organizatori la așa ”excursii” și ne putem alătura unui grup, sau ceva de genul?)
      Mulțumesc anticipat)

      Ștergere
    3. Salut, referitor la excursii organizate nu stiu ce sa iti spun pt ca noi nu mergem decat noi doi sau cu prietenii.
      Referitor la innoptat, depinde de felul in care vrei sa innoptezi:
      Cabane: poti sta la Balea Lac sau la Cabana Podragu
      Cort sau Refugiu: Poti campa la Balea Lac, la lacul Podu Giurgiului, langa cabana Podragu, langa refugiul Vistea sau sta in refugiu (asta daca vi dinspre Valea Rea)...

      Ștergere